Herwin energie bij het schoonmaken van vervuilde industriële afvalstromen. Dit doe je met een energieterugwinnings scrubbers! Bespaar kosten, hergebruik warmte en zorg voor een schone werkplek. De -nemers en werkgevers zullen je dankbaar zijn.

Bespaar energiekosten met energieterugwinningswassers

Stijgende kosten voor energie en gas vreten aan je winst. Dat wil je natuurlijk niet. Door strenge emissiewetgeving en de huidige energiecrisis is een efficiënt productieproces belangrijker dan voorheen. Energiebesparing, kostenbesparing en duurzaamheid zijn op dit moment de focus voor iedereen. De energieterugwinning scrubber reinigt uitstoot en verlaagd ongewenste emissie. Mooi toch? Deze natte gaswasser onttrekt ook nog eens warmte dat hergebruikt kan worden in uw fabriek.

Waarom kiezen voor een energieterugwinng scrubber?

  • Natte gaswassers combineren gestandaardiseerde energieterugwinnings scrubbers en warmtewisselaars.
  • Met unieke luchttechnische modellering biedt dit efficiënte oplossingen om laagwaardige restwarmte terug te winnen.
  • Tijdens het verbinden van warmtebronnen worden emissies verminderd

Hoe industriële energieterugwinnings scrubbers werken

Industriële scrubbers verwijderen efficiënt verontreinigende stoffen in de uitlaatstroom. In de natte gaswasser (scrubber) komt de uitlaatstroom in contact met vloeistofdruppels waarin ongewenste stoffen worden opgelost. Tijdens dit proces wordt de uitlaatstroom ontdaan van schadelijke gassen, deeltjes, vaste stoffen en dampen.

Hoe energieterugwinning scrubber industriële emissies zuiveren

De verontreinigende stoffen worden opgevangen door de wasvloeistof. Venturi scrubbers bijvoorbeeld, gebruiken het verschil tussen stofdeeltjes met hoge snelheid en water om waterdruppels te creëren die verontreinigende stoffen vasthouden. Het gebruiken van energieterugwinning scrubbers voor kostenbesparing is aangeraden door kenners.

Venturi scrubbers worden vaak gebruikt voor medium en hoge rookconcentraties. Ze zijn vooral efficiënt voor processen die stollende dampen en stof produceren. Scrubbers zijn ontworpen voor een laag energie- en water-/reagensverbruik.

Hoe scrubbers energie terugwinnen

Tijdens het schrobproces vangt de schrobvloeistof en absorbeert het ook warmte. Vandaar dat de Inline Venturi scrubbers ook kunnen functioneren als warmteterugwinningsapparatuur. Twee vliegen in een klap. Het verlagen van de temperatuur van de exhaust-stroom tijdens het wasproces verbeterd de absorptie van damp in de wasvloeistof.

De warmte die door de wasvloeistof wordt opgevangen, kan worden teruggewonnen met behulp van een warmtewisselaar. Die warmte kan vervolgens door andere verbruikers binnen of buiten de installatie worden hergebruikt.

Energieterugwinning scrubbers voor kostenbesparing worden vaak gebruikt om te bezuinigen op verwarmingen van kantoren, fabrieken en procesapparatuur. De teruggewonnen warmte kan verder worden verwerkt, afhankelijk van specifieke behoeften, met aanvullende apparatuur zoals:

  • warmtepompen
  • absorptiekoelmachines
  • elektrische generatoren voor lage temperaturen
  • thermische energieopslagsystemen

Met intelligente automatiseringssysteem past de energieterugwinnings scrubbers zich aan op de bedrijfsomstandigheden van de fabriek en het productieproces, terwijl minimale interactie van operators vereist is.

Lees hier meer over Energieterugwinnings scrubbers op de JOA AIR Solutions website. . Geïnteresseerd in meer blogs? Lees hier onze Bogerd Consulting blogs.